Kantine

Een goede kantine is in ieder kantoor belangrijk, voor ontspanning, goed eten en bijpraten met collega’s. Toch wordt de kantine vaak vergeten bij de inrichting van het pand.

Even ontspannen

De inrichting van een kantine is voor een groot deel bepalend voor de sfeer. Het kan een centrale plek van samenkomst zijn of een troosteloze, saaie hoek. Onze designers verfrissen elke werkvloer met een unieke en gezellige kantine, die past bij het karakter van het bedrijf of organisatie.

Kan uw kantine wel een vernieuwingsslag gebruiken? Lunchen uw werknemers liever achter het bureau? Bekijk hier hoe de ontwerpers van Office Projects kunnen helpen. Uw werknemers zullen u dankbaar zijn.

 

 

Waarom een professionele kantine inrichting?

De kantine is zonder enige twijfel een van de belangrijkste ruimtes in elk bedrijf of onderwijsinstelling. We moeten immers allemaal eten en een kantine is hiervoor de aangewezen plek. Maar waarom zou wat noodzakelijk is niet ook aangenaam kunnen zijn?

Veel kantines hebben te lijden onder hun inrichting. Ze zijn steriel, saai, kleurloos. Kortom, geen plekken waar mensen graag komen om te eten tijdens de pauze. Mede daardoor lunchen veel medewerkers op kantoor achter hun bureau.

De voordelen van een professioneel ingerichte kantine

Het kan ook anders. Door gebruik te maken van ons professioneel ontwerpadvies met passende meubels van hoge kwaliteit en zelfs stoffering tilt u de eenvoudige kantine naar een hoger niveau, bijvoorbeeld als werkcafé of zelfs bedrijfsrestaurant. Dit brengt de nodige voordelen met zich mee:

 • De kantine heeft meer sfeer, belangrijk voor het moreel op de werkvloer
 • Een uitstraling die past bij het bedrijf en de rest van het gebouw
 • Er is meer ruimte voor ontspanning, essentieel voor goede prestaties
 • Maak indruk op klanten en bezoekers met een fraaie plek om een maaltijd te eten
 • Breng collega’s beter samen; tijdens de lunch, maar ook bij bijvoorbeeld borrels en feesten

Kantine inrichting voor elk kantoor

Onze kantine inrichting is niet beperkt tot slechts één formaat, sector of prijsklasse. Op basis van uw wensen, voorkeuren en het profiel van uw bedrijf komen we met ideeën voor het ideale ontwerp. Hierbij houden we uiteraard rekening met de grootte van de ruimte, het doel en uw budget. Dit doen wij voor kantoren, maar ook voor onderwijsinstellingen of horecaondernemingen.

 

 

Hoe gaan wij te werk bij kantine inrichting?

Onze werkwijze begint uiteraard met een kennismaking. Zo kunnen we elkaar beter leren kennen en ontdekken we of we goed bij elkaar aansluiten. Vervolgens willen we natuurlijk van u horen wat u wilt voor uw kantine.

Op basis van uw ideeën, eisen en wensen maken we een offerte op voor het inrichten van de kantine. Als u daarmee akkoord gaat, maken wij een ontwerp met het te gebruiken kantinemeubilair. Wij wisselen hierbij graag ideeën met u uit.

Wanneer alles gereed is, zorgen wij dat het levering van het meubilair snel en volgens afspraak verloopt. Na levering en inrichting bespreken wij het resultaat en verzorgen we eventuele aanpassingen.

Onze werkwijze in 5 stappen

Office Projects levert totale kantoorinrichtingen voor al onze relaties. Hierbij zijn uw wensen en eisen de leidraad voor kwaliteit, duurzaamheid en een optimaal ingerichte werkomgeving.

Kennis maken?

Wij doen zaken met mensen. Elkaar leren kennen middels een eerste kennismaking is het startpunt om te bepalen of het klikt onderling.

Wensen bespreken

Wat wilt u uitstralen en welke stijl wilt u hebben voor relaties en uw medewerkers? U bepaalt het kader waarbinnen wij gaan werken.

Offerte

De adviseurs van Office Projects weten u snel informatie te geven met betrekking tot een indicatie van een investering / budget.

Voorstel bespreken

De ontwerpplannen, tekeningen, de sfeer en bijbehorende producten worden gepresenteerd en toegelicht.

Levering en service

Levering vindt plaats volgens afspraak. Na de levering wordt het project nabesproken en eventuele service en nazorg geregeld. 

Soorten kantine inrichting

Inrichten bedrijfskantine

Een druk kantoor laat weinig ruimte voor informele contacten met collega’s. Voor de werksfeer is het daarom belangrijk dat die ruimte er wel is tijdens de lunch. Een met zorg ingerichte bedrijfskantine biedt een ontspannen setting voor een gezellige maaltijd, waar collega’s kunnen bijpraten, hun hart bij elkaar kunnen luchten of met elkaar kunnen lachen.

Inrichten schoolkantine

In het voortgezet en hoger onderwijs en bij onderwijsinstituten moeten studenten op een dag veel informatie verwerken. Lunchtijd biedt daarom een welkome afwisseling in het schema, om stoom af te blazen en na te praten over lessen en toetsen. Een goede schoolkantine maakt dit mogelijk en zorgt dat iedereen gemakkelijk met elkaar kan praten en lachen.

Inrichten in de horeca

In de horeca wordt iets anders gevraagd dan in een bedrijfs- of schoolkantine. Uitstraling is nóg belangrijker, omdat gasten op de juiste wijze verwelkomd moeten worden en zin moeten krijgen in een volgend bezoek. De zitplaatsen moeten aan elke tafel privacy garanderen, maar tegelijkertijd gezelligheid uitstralen en comfort bieden. Slim gebruik van de ruimte en akoestiek is daarom vereist. Of het nu gaat om een restaurant, café, kroeg, onze in horeca gespecialiseerde interieurarchitect kan u helpen met een indrukwekkend nieuw design.

Inrichting terras

Wat is er bij goed weer lekkerder dan buiten in de zon kunnen zitten? Inrichting stopt niet bij de deur, terrassen bieden een ideale plaats om ontspannen samen te komen, voor bijvoorbeeld lunch of een meeting. Hiervoor maken we gebruik van meubels die heerlijk comfortabel zitten en tevens goed bestand zijn tegen het weer. Met parasols/paraplu’s en terrasverwarming kan zelfs in het najaar hiervan gebruik worden gemaakt.

Kantinestoelen

Een stoel in de kantine moet natuurlijk prettig zitten, ook tijdens het eten van een maaltijd. Wij hebben een ruim aanbod aan kantinestoelen, van veel verschillende merken, waardoor de juiste stoel voor u er altijd tussen zit. Stoelen met zachte kussens en warme kleuren of strakke, elegante stoelen van hout of kunststof. Daarnaast kunt u verschillende soorten banken of barkrukken gebruiken bij de inrichting.

Kantinetafels

Tafels zijn zeer bepalend voor de uitstraling en functionaliteit van een kantine. Kiest u bijvoorbeeld voor kleine vierkante of ronde tafels of langere vergadertafels, waar grotere aantallen aan kunnen zitten? Ga voor een grootse uitstraling met een indrukwekkend houten tafelblad of houd het bescheiden met lichte kunststoffen tafels. Wij bieden een ruime keus uit verschillende merken en denken graag met u mee over wat de beste tafel voor uw kantine is.

Ideeën voor kantine inrichting

Chic of eenvoudig, modern of rustiek, groots of kleinschalig. Er zijn veel routes die u kunt nemen op weg naar een nieuwe kantine. Welke route de juiste is, hangt af van uw wensen en eisen en het karakter van het bedrijf. Een chic bedrijfsrestaurant past immers niet bij een hippe start-up met veel jonge medewerkers, net zoals een trendy werkcafé met een bar slecht aansluit bij een overheidsinstelling.

Wij hechten veel waarde aan een goede samenwerking bij de inrichting van uw kantine. Zo weet u zeker dat uw wensen en eisen worden meegenomen in het proces en kunnen we ideeën uitwisselen en samen komen over het beste ontwerp.

Dankzij ons uitgebreide productaanbod, van een grote verscheidenheid aan merken, zijn alle ingrediënten aanwezig voor het realiseren van een unieke pauzeruimte. Bekijk hieronder een aantal van onze eerdere projecten ter inspiratie voor uw kantine en lees over de manieren waarop we een uniek gevoel kunnen creëren.

Stijlen kantine

Er is meer mogelijk op het gebied van kantines dan veel mensen denken. Het houdt niet op bij tafels en stoelen. Een bar kan bijvoorbeeld een geweldige eyecatcher zijn en een centrale plek voor goede gesprekken en gezellige bedrijfsborrels. Of creëer een gezellige koffiecorner met een grote koffiemachine. Gebruik hoekbanken voor gezellige zithoeken of voeg diepte toe met fotobehang van grote kwaliteit.

Kleur kantine

De kleurstelling van de kantine bepaalt natuurlijk voor een groot deel het gevoel van de ruimte. Wilt u dat uw werknemers tijdens hun pauze in een lichte, frisse ruimte zitten of geeft u de voorkeur aan donkere, gezellige tinten? De keuze is aan u. Wij geven u graag impressies van hoe de door u gewenste kleuren eruit komen te zien in de ruimte. Natuurlijk is het ook mogelijk de eigen karakteristieke bedrijfskleuren terug te laten komen, in de hele ruimte of in subtiele accenten.

Grootte kantine

De grootte van uw kantine is vanzelfsprekend afhankelijk van de grootte van uw kantoor. Maar u kunt ook kiezen voor meer ruimte dan strikt noodzakelijk is. Zo schept u een grote, open pauzeruimte die meer mogelijkheden biedt voor inrichting en een rustige uitstraling. Maar ongeacht de gewenste grootte van uw kantine zijn er altijd voldoende manieren en producten om zo goed mogelijk de beschikbare ruimte te benutten.

Positie kantine in kantoor

De kantine neemt een belangrijke en centrale positie in binnen het kantoor. Om te garanderen dat dit ook zo wordt ervaren en benut door uw werknemers, nemen we de kantine mee bij onze ontwerpplannen voor kantoorinrichting. Zo weet u zeker dat iedereen het weet te vinden tijdens de pauze.

Hans van Duijn - Duvak automatisering B.V.
Na enerverende maanden van verbouwen en inrichten is dit het resultaat van ons kantoor. Kernwoorden: open, homie, office, relaxed.
Bekijk dit project
Group 27@2xCreated with Sketch.

Soorten kantinestoelen

 • Kantinestoelen
  Kantinestoelen zijn stoelen die speciaal ontworpen zijn voor gebruik in kantines. Ze zijn comfortabel en komen in diverse stijlen en materialen met een frisse uitstraling. Daarnaast zijn ze zeer goed te reinigen, wat natuurlijk uitstekend van pas komt.
 • Vergaderstoelen
  Vergaderstoelen bieden groot comfort en hebben een stijlvolle uitstraling. Deze stoelen zijn daarom ook goed te gebruiken in bijvoorbeeld een bedrijfsrestaurant.
 • Stapelbare stoelen
  Stapelbare stoelen zijn er in alle soorten en maten, maar alle zijn ze gemakkelijk op te ruimen. Deze stoelen passen in elkaar en zijn daarom ideaal voor het vergroten of verkleinen van de zitplaatsen in een bedrijfskantine, op een bedrijfsterras of voor een horecagelegenheid.
 • Fauteuils
  Fauteuils geven comfort een stralen gezelligheid uit, ideaal voor ontspanning in de pauze. Er is bovendien tevens keuze uit 2-zits en 3-zits fauteuils.
 • Hoekbanken
  Hoekbanken creëren haast automatisch een gezellige zithoek in een ruimte. Ze bieden gelegenheid voor ontspannen gesprekken en een heerlijk comfortabele zit.
 • Outdoorbanken en -stoelen
  Outdoorbanken en outdoorstoelen zijn bij uitstek geschikt voor terrassen. De bekleding is vochtregulerend en ademend en de stoffen meubels kunnen prima buiten blijven staan in alle weersomstandigheden, met kussens en al.
 • Treinbanken
  Treinbanken bieden een bijzondere zitervaring. Deze langwerpige banken laten meerdere medewerkers comfortabel naast elkaar zitten op dezelfde meubel. Er zijn veel interessante stijlen en vormen beschikbaar.
 • Barkrukken
  Barkrukken zijn uniek. De speciale hoge zit heeft een speciale uitstraling en zijn sfeerverhogend in elke ruimte. De krukken kunnen strak en simpel zijn of juist meer weg hebben van een elegante stoel.
 • Hockers en poefen
  Hockers en poefen ogen knus en zitten lekker stevig. Deze meubelstukken hebben de neiging een informele en ontspannen sfeer te scheppen. De grote verscheidenheid aan kleuren en stijlen geeft veel opties bij het inrichten van een kantine.
Group 37@2xCreated with Sketch.

Soorten kantinetafels

 • Modulaire tafels
  Modulaire tafels zijn aan weerszijden aan elkaar vast te maken. Dit maakt ze ideaal voor bedrijfskantines, omdat het aantal medewerkers dat eraan plaats kan nemen eenvoudig aan te passen is. Ook zijn de tafels gemakkelijk te verplaatsen, mogelijk met wielen.
 • Stapelbare tafels
  Stapelbare tafels zijn op elkaar te plaatsen en daardoor uiterst gemakkelijk op te ruimen. Dit maakt ze ideaal voor het uitbreiden van ruimte of het aantal plaatsen in de horeca, in een pauzeruimte of op een bedrijfsterras.
 • Bar
  Bars bieden plaats aan een beperkt aantal mensen, maar zijn des te gezelliger om aan te zitten. Een bar kan bestaan uit hout, kunststof of metaal.
 • Conferentietafels
  Conferentietafels zijn niet alleen geschikt voor vergaderruimtes. Deze kunnen uit één stuk bestaan of samengesteld zijn uit losse tafels en bieden rondom plaats een behoorlijk aantal mensen.
 • Vergadertafels
  Voor vergadertafels geldt ook dat ze buiten vergaderingen gebruikt kunnen worden. Deze lange rechthoekige tafels bieden ruim plaats voor werknemers aan beide lange zijden.

Duurzame kantine inrichting

Duurzaamheid is een belangrijk thema en steeds meer ondernemers zetten dit hoog op hun agenda. Ook wij ervaren deze behoefte vaak tijdens onze gesprekken. Daarom werken wij veel samen met producenten die duurzaamheid eveneens hoog in het vaandel hebben staan. Zo bieden wij u de mogelijkheid uw kantine in te richten met zo min mogelijk belasting van het milieu. Meer hierover leest u op deze pagina.

Group 32@2xCreated with Sketch.

1,5 meter-kantine inrichting

Onbezorgd en gezellig samenzitten tijdens de pauze is in veel bedrijven voorlopig geen optie. Afstand houden is belangrijk, ook tijdens de lunch. Daarom denken wij mee over manieren om kantineruimtes aan te passen, zodat anderhalve meter afstand houden goed mogelijk is. Wij analyseren uw kantoorruimte, inclusief kantine en koffiecorner, met onze QuickScan en geven concrete aanbevelingen op basis daarvan.

Een kantine op maat door Office Projects

Bent u ervan overtuigd dat wij u kunnen helpen aan een kantine met meer uitstraling en sfeer? Neem dan contact met ons op. Wij horen graag wat uw specifieke wensen zijn. Door nauw samen te werken en creatieve ideeën uit te wisselen realiseren wij met u een kantine die uw werknemers en klanten geweldig zullen vinden.

Ook voor de rest van uw kantoor helpen wij natuurlijk graag om die meer stijl en uitstraling te geven met expertise en meubels van gerenommeerde merken.

Neem contact met ons op

 • Neem contact met ons op
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze klanten