Raambekleding op kantoor

Goede raambekleding draagt bij aan de productiviteit en het comfort op kantoor, omdat u hiermee de lichtinval in een ruimte beheerst en de akoestiek verbetert. Er zijn echter veel mogelijkheden, wij leggen ze in dit artikel uit.

De beste mogelijkheden voor raambekleding op kantoor

Raambekleding is verkrijgbaar in veel verschillende soorten en materialen. Voor het maken van uw keuze zijn drie factoren van belang: uw budget, de inrichting van uw kantoor en uw wensen. Als u dit helder heeft, is het vinden van de juiste raambekleding een stuk makkelijker.

Met het ophangen van raambekleding zorgt u voor een gecontroleerde lichtinval, een betere akoestiek en meer privacy. Ga daarom weloverwogen te werk bij uw keuze. Op deze pagina leest u wat de mogelijkheden zijn.

 

Waar let u op bij het uitzoeken van raambekleding voor uw werkruimte?

Er zijn veel verschillende soorten raambekleding waar u uw werkruimte mee kunt aankleden. U wilt dat de raambekleding functioneel is en dat uw werkruimte een prettige uitstraling heeft. Het is goed om van te voren na te denken over een aantal zaken.

Wat is uw budget?

Raambekleding is in veel variaties te verkrijgen en daarmee ook in verschillende prijsklassen. Voordat u verknocht raakt aan een keuze die te duur blijkt te zijn, is het belangrijk om eerst in kaart te brengen wat uw budget is voor de raambekleding.

Wat vindt u belangrijk?

Vervolgens kijkt u naar wat belangrijk voor u is. Dat is niet voor iedereen hetzelfde. Daarom is het handig om na te gaan wat nu precies het belangrijkst is aan uw werkruimte en wat u en mogelijk uw werknemers helpt om zo goed mogelijk te presteren op werk.

Let hierbij ook op in wat voor omgeving u werkt. In een groot kantoor is het wellicht belangrijk dat u een goede isolatie hebt, zodat u minder last hebt van omgevingsgeluid. Heeft u uw werkplek thuis? Dan hecht u misschien veel waarde aan uw privacy. En ook uitstraling is belangrijk. Sommige mensen vinden het bijvoorbeeld belangrijk dat ze in een inspirerende ruimte werken.

Welk materiaal kiest u?

Raambekleding wordt van allerlei materialen gemaakt. Kiest u voor stof, hout of liever aluminium? Iedere soort materiaal heeft zijn eigen uitstraling en zijn voor- en nadelen. Verdiept u zich daarom ook eerst in de materialen en hun eigenschappen.

Verschillende soorten raambekleding en hun kwaliteiten

Zoals gezegd is raambekleding beschikbaar in allerlei soorten en maten. Om de keuze voor u wat makkelijker te maken lichten we de opties en de eigenschappen toe.

 

Rolgordijnen

Rolgordijnen als raambekleding is populair, omdat u ze in elke ruimte kunt ophangen. Dat komt doordat ze niet zo aanwezig zijn in de inrichting. Rolgordijnen gaan makkelijk op in de ruimte en zijn bovendien leverbaar in veel verschillende kleuren.

De voordelen van rolgordijnen:

 • Makkelijk te installeren
 • Erg hygiënisch en makkelijk schoon te maken
 • Isolerend in temperatuur en geluid
 • Sommige werken verduisterend

Doordat rolgordijnen makkelijk te installeren zijn, kunt u dit vaak zelf doen. Daarnaast zijn rolgordijnen goed schoon te houden, doordat ze bestaan uit een strak doek. Rolgordijnen zijn vaak ook wat goedkoper in aanschaf, dus ook met een kleiner budget geeft u uw werkruimte een mooie uitstraling.

Houten jaloezieën

Houten jaloezieën geven een rustige en warme uitstraling. Met houten jaloezieën bepaalt u ook makkelijk hoeveel zonlicht u binnenlaat. Heeft u last van de zon, dan kantelt u ze eenvoudig. Met dit soort raamdecoratie zorgt u zelfs voor een volledig donkere kamer. Dat is handig, bijvoorbeeld tijdens een presentatie.

De voordelen van houten jaloezieën:

 • Hoeveelheid lichtinval makkelijk aan te passen
 • Keuze uit veel varianten
 • Duurzaam
 • Houden warmte buiten

Tegenwoordig zijn houten jaloezieën in allerlei soorten en kleuren te bestellen. Ze dragen positief bij aan de akoestiek in een ruimte. Hout heeft namelijk als kenmerk dat het geluid dempt, ideaal als uw werkruimte aan een drukke straat ligt.

Aluminium jaloezieën

Jaloezieën zijn ook verkrijgbaar als aluminium variant. Hiermee zorgt u voor een totaal andere uitstraling dan met houten jaloezieën en geeft u uw werkruimte een modern karakter.

De voordelen van aluminium jaloezieën:

 • Warmte werend
 • Goedkoper dan houten jaloezieën
 • Bestand tegen vocht
 • Laten geen licht door

Aluminium jaloezieën zijn tegenwoordig ook in veel varianten te verkrijgen. Ze werken ook nog eens isolerend, waardoor er weinig warmte verloren gaat. Dat scheelt weer in de energierekening. Bovendien ze zijn vochtbestendig en dus beter te reinigen dan de houten variant.

Plisségordijnen

Plisségordijnen winnen steeds meer aan terrein in de werkruimtes en dat heeft een reden. Ze hebben vele voordelen en passen eigenlijk in iedere ruimte. Ze zijn verkrijgbaar in vele kleuren en verschillende soorten stoffen.

De voordelen van plisségordijnen:

 • Isolerend
 • Geluiddempend
 • Ook geschikt voor schuine ramen
 • Eenvoudig te monteren

Plisségordijnen zijn erg veelzijdig en u kunt ze ophangen voor bijna elk raam. Ze zijn makkelijk te monteren dus u heeft er geen expert voor nodig. Ook met plisségordijnen bepaalt u de hoeveelheid licht die binnenkomt.

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn ook erg populair als raambekleding. Ze nemen weinig ruimte in beslag en ze passen bij iedere stijl. U bedient ze eenvoudig met de ketting aan de zijkant en ze zorgen voor een sfeervolle uitstraling.

De voordelen van vouwgordijnen:

 • Geluiddempend
 • Wasbaar
 • Compact in design, dus ruimtelijk
 • Isolerend

Het fijne aan vouwgordijnen is dat u ze kunt wassen. Zo houdt u ze lang als nieuw. In de zomer houden ze ruimtes koel en in de winter blijft het lekker warm dankzij de isolerende functie.

Welke raambekleding past het best bij uw werkplek?

Zoals u ziet zijn er enorm veel opties om uw ramen te bekleden, dus is het goed om uzelf van te voren goed te informeren over de mogelijkheden. Raambekleding is immers erg belangrijk voor een prettige en productieve werkdag. We hopen u op weg te hebben geholpen met deze informatie. Heeft u vragen over raambekleding of twijfelt u nog over de juiste raambekleding voor uw kantoor? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag met professioneel advies.

Contact

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Welke Type Inrichting Past Bij Mij?