Kantoorinrichting

Het kantoorgebouw anno 2022 is de plek waar men samenkomt om elkaar te ontmoeten of om in teams te werken. Het faciliteren van voldoende en verschillende soorten werkplekken is uw en onze uitdaging. Samenwerken?

Group 27@2xCreated with Sketch.

Totaal-leverancier

Totaalleverancier en merkonafhankelijk. Complete inrichting van de kantoorruimte zoals past bij uw organisatie.

Group 33@2xCreated with Sketch.

Creativiteit

Creativiteit als onderscheidend vermogen. Moderne inrichting voor elke kantoorruimte, passend voor het gebruik daarvan.

Group 37@2xCreated with Sketch.

Specialistische interieurontwerpers

Specialistische ontwerpers en verkopers. Kennis en ervaring sinds 1976 en op de hoogte van alle nieuwe mogelijkheden.

Kantoorinrichting: hoe pak je het professioneel aan?

Een optimale werkomgeving zorgt voor een hogere productiviteit en een betere concentratie, maar ook hogere werktevredenheid. Maar hoe zorg je voor een goede kantoorinrichting waarin werknemers gezond kunnen werken en die er ook nog eens smaakvol uitziet?

We leggen u graag uit waar een professionele kantoorinrichting minimaal aan moet voldoen om ervoor te zorgen dat u het maximale uit uw werkomgeving haalt.

De voordelen en mogelijkheden van professionele kantoorinrichting

Office Projects is een totaalleverancier voor kantoorinrichtingen. Omdat we merkonafhankelijk zijn en altijd zullen blijven, kunnen we advies op maat geven voor elke werkomgeving. Zo hebben we een oplossing voor iedere ruimte.

Bijna geen ruimte is zo veranderlijk als de moderne kantoorruimte. Maar een aantal elementen van het kantoor blijft altijd belangrijk: goede werkplekken, prettige kleuren, een goed klimaat en een fijne akoestiek. En ja, natuurlijk mag ook de lekkere koffie niet ontbreken.

Ergonomische bureaustoelen

Een van de belangrijkste elementen voor ieder kantoor is de kantoorstoel. Wilt u lichamelijke klachten van uw personeel voorkomen met een goede zithouding, dan is het belangrijk dat zij werken vanuit een ergonomische kantoorstoel.

Zo’n stoel is goed af te stellen op verschillende manieren. Zo kunnen de zithoogte, de zitdiepte, de lendesteun en de rugleuning aangepast worden. Een ergonomische stoel zit aanzienlijk beter dan andere, goedkopere kantoorstoelen, die geen enkele rekening houden met een gezonde ergonomie.

Zit/sta bureaus

De hele dag zitten is niet gezond. Daarom raden we altijd aan om zitten en staan op een werkdag met elkaar te combineren. Te lang staan is namelijk, net zoals te lang zitten, niet goed voor het lichaam. Daarom is de combinatie van beide perfect.

Met een zit-sta bureau voorkom je rugklachten doordat er een betere verdeling is tussen de wervels in de onderrug. Daarnaast blijkt dat medewerkers productiever worden van staand werken, waarmee de extra kosten van zo’n bureau zichzelf in de regel dubbel en dwars terugverdienen.

Het advies is om niet langer dan één uur achter elkaar staand te werken. Het afwisselen van de houding is goed voor het bevorderen van de concentratie.

Een andere reden om zit-sta bureaus aan te schaffen is dat het veelvoorkomende ziektes voorkomt. Met de juiste balans tussen zitten en staan is de kans op hart- en vaatziekten, obesitas en diabetes type-2 aanzienlijk kleiner.

Kortom: deze bureaus zijn onmisbaar in een modern kantoor gericht op duurzaamheid en gezondheid.

Akoestiek verbeteren

Tegenwoordig is het industriële kantoordesign helemaal ‘in’. Maar deze kantoren hebben wel één groot probleem: ze zijn een akoestisch drama op de werkvloer. Dit heeft een enorme invloed op de concentratie en zelfs het welzijn van uw werknemers. Iedereen die in een ruimte met een slechte akoestiek heeft gewerkt, kan dit beamen.

Gelukkig valt de akoestiek eenvoudig te verbeteren door gebruik te maken van akoestische producten, die de galm in deze ruimtes aanzienlijk verminderen. Zo kunnen uw medewerkers weer prettig werken met een verhoogde concentratie.

Het is dan ook een goed idee om de situatie te laten analyseren en u te laten adviseren over de meest gepaste oplossingen voor jouw kantoor.

Kabelmanagement

Een opgeruimde ruimte zorgt voor een opgeruimd hoofd. Andersom is het ook zo dat een rommelige ruimte minder lekker is om in te werken. Overal onverwerkte kabels helpen daar ook niet bij.

Daarnaast zijn er ook andere goede redenen om uw kabels op een professionele manier weg te werken, door middel van kabelmanagement. Er kan bijvoorbeeld beter worden schoongemaakt, er is altijd voldoende toegang tot stroom en data en u voorkomt kortsluitings- en struikelgevaar.

Genoeg redenen om de kabels op een professionele manier te verwerken dus.

Onze werkwijze in 5 stappen

Office Projects levert totale kantoorinrichtingen voor al onze relaties. Hierbij zijn uw wensen en eisen de leidraad voor kwaliteit, duurzaamheid en een optimaal ingerichte werkomgeving.

Kennis maken?

Wij doen zaken met mensen. Elkaar leren kennen middels een eerste kennismaking is het startpunt om te bepalen of het klikt onderling.

Wensen bespreken

Wat wilt u uitstralen en welke stijl wilt u hebben voor relaties en uw medewerkers? U bepaalt het kader waarbinnen wij gaan werken.

Offerte

De adviseurs van Office Projects weten u snel informatie te geven met betrekking tot een indicatie van een investering / budget.

Voorstel bespreken

De ontwerpplannen, tekeningen, de sfeer en bijbehorende producten worden gepresenteerd en toegelicht.

Levering en service

Levering vindt plaats volgens afspraak. Na de levering wordt het project nabesproken en eventuele service en nazorg geregeld. 

Effectief vergaderruimtes inrichten

De vergaderruimte is tegenwoordig meer dan een vergaderruimte alleen. Naast dat er vergaderd wordt, worden de ruimtes vaak ook maximaal benut als stilteruimte. Daardoor is er meer aandacht voor ergonomie, maar ook voor de uitstraling van deze ruimtes.

Audiovisuele hulpmiddelen

Een moderne vergaderruimte beschikt vaak over één of meerdere schermen waarop belangrijke informatie getoond wordt of presentaties op gegeven worden. Office Projects denkt met u mee en biedt de audiovisuele oplossingen waarmee uw vergaderruimte compleet is.

Verstelbare meubels als er in de ruimte gewerkt wordt

Een uurtje vergaderen op een niet verstelbare stoel is nooit zo’n probleem. Maar als de vergaderruimte ook wordt gebruikt om in te werken, is het belangrijk dat ook de vergaderstoelen verstelbaar zijn.

Deze stoelen zijn er in vele verschillende soorten, maten en uitstralingen. Het is belangrijk dat je niet onderuitgezakt zit. Om de productiviteit te maximaliseren is een actieve houding nodig.

Unieke uitstraling

Een vergaderruimte moet natuurlijk niet compléét anders ogen dan de rest van het kantoor, waardoor de stijlen gaan botsen. Maar een vergaderruimte mag best wat verschillen van de rest van het kantoor. Een andere kleur en andere meubels, gecombineerd met wanddecoratie geven uw kantoor een andere uitstraling.

Hiermee stimuleer je nieuwe ideeën en een andere manier van denken, wat de uitkomst en de output van de vergaderingen kan verhogen.

Tips voor moderne kantoorinrichting

Het moderne kantoor houdt rekening met alle elementen voor ergonomie, maar er is een aantal simpele tips waarmee u nog meer eruit kunt halen.

1. Zorg voor professionele verlichting

Het is natuurlijk belangrijk dat ook de verlichting professioneel is ingericht, want een goed verlicht kantoor verbetert de concentratie aanzienlijk.

2. Laat voldoende daglicht binnenstromen

Naast kunstmatige verlichting moet een modern kantoor ook voldoende daglicht hebben; dat is een van onze basisbehoeften. Zorg er daarom voor dat de kantoorruimtes niet alleen voorzien zijn van goede verlichting, maar dat er ook voldoende licht vanuit buiten naar binnen komt.

3. Plaats mooie en comfortabele meubelen

Een kantoor waar je dagelijks komt, verdient een mooie uitstraling, voor uw werknemers én uw klanten. Zo wordt uw kantoor een plek waar u klanten graag ontvangt en waar u zelf graag bent. Ga niet voor kwantiteit, maar koop een aantal kwalitatief hoogwaardige meubelen.

4. Aandacht voor kleuren

Kleuren hebben een enorme impact op ons gedrag en onze emoties. Het is daarom goed om uw kantoor bewust in te richten op kleuren die goed bij het bedrijf en de uitstraling passen en daarnaast niet té gek zijn. Een knalgele muur naast uw bureau is bijvoorbeeld niet bevorderlijk voor de concentratie.

5. Faciliteer flexibele werkplekken

Een modern kantoor is niet statisch, maar flexibel. Een flexibele werkomgeving verhoogt de productiviteit en effectiviteit van uw werknemers. Zij kunnen hun werkzaamheden op verschillende plekken uitvoeren en eenvoudig hun collega’s opzoeken die ze op dat moment nodig hebben.

Met flexplekken zorg je ervoor dat er ruimtes zijn voor alle doelen die een modern kantoor moet vervullen, zoals ruimtes voor ontspanning, ruimtes om gefocust te werken, ruimtes voor meetings en inspirerende omgevingen.

6. Vergeet de kantoorplanten niet

Ook planten mogen niet ontbreken. Want planten werken prestatie bevorderend, zijn goed voor de gezondheid en verlagen klinisch bewezen het stressniveau. Planten maken de lucht schoon van stofdeeltjes en andere stoffen én verbeteren de sfeer. Wat wil je nog meer?

7. Personaliseer je kantoor met accessoires

Natuurlijk is het goed om het kantoor ook in te richten met persoonlijke interieur accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een mooi schilderij of wat leuke foto’s van een bedrijfsuitje. Met personalisatie krijgt uw kantoor karakter. Moedig dit dus aan, ook bij u op kantoor!

Dennis Hermens | Facility Manager (korte versie) - Bloom “Gedurende een grote verbouwing en renovatie is Office Projects de adviserende en drijvende kracht geweest. ”
Ray Goossens - Pro-act IT “De Ripperda kazerne in Haarlem is een prachtig pand wat ook een prachtig interieur verdient. De samenwerking met Office Projects was zeer prettig en vakkundig wat als resultaat een inspirerende en geweldig mooie werkomgeving heeft opgeleverd. Wij zijn nog elke dag trots hier te mogen werken. ”
Hans van Duijn - Duvak automatisering B.V. “Na enerverende maanden van verbouwen en inrichten is dit het resultaat van ons kantoor. Kernwoorden: open, homie, office, relaxed.”

De trends van kantoorinrichting

De huidige kantoortrends zijn net zo veranderlijk als fashiontrends. Twintig jaar geleden zag het gemiddelde kantoor er heel anders uit dan onze moderne kantooromgeving. Dat komt door drie factoren: de trends in design, de veranderingen in de werkcultuur en de toegenomen kennis over wat een kantoorinrichting optimaal maakt.

We nemen u mee in de huidige kantoortrends, die er tegenwoordig steeds meer op gericht zijn op een gezonde en plezierige werkomgeving:

1. Mogelijkheden voor ontspanning

Het moderne kantoor draait niet meer alleen om werken. Er moet ook ruimte zijn voor ontspanning. Ruimte om met je team te kletsen en te ‘bonden’. Ruimte om een spelletje te spelen, zoals een potje tafeltennis. Daarmee bevorder je de vitaliteit van je werknemers.

Dit kan ook gewoon een plek zijn om te relaxen en even tot jezelf te komen. Want soms is de oplossing niet om ‘harder’ te werken, maar is het beter even een stapje terug doen om na een kort dutje of ontspanning weer met een heldere geest aan de slag te gaan.

2. Een kantoorhond of kat als ‘happiness manager’

Een kantoor is tegenwoordig pas compleet als er ook een dier aanwezig is. Dit is natuurlijk wat overdreven, maar het kantoordier heeft een immense vlucht aan populariteit gemaakt in de afgelopen jaren.

Het kantoordier wordt vaak zelfs opgenomen in het team als medewerker, met de functie van ‘happiness manager’ of een vergelijkbare term.

Met name de kantoorhond is populair, omdat deze zorgt voor een verbeterde werksfeer. De hond moet regelmatig uitgelaten worden, wat een mooi moment is om even van je bureau weg te stappen en frisse lucht te scheppen.

3. Milieubewuste inrichting

Waar het bewustzijn voor het milieu voorheen stopte bij de ‘paperless office’, wordt er nu ook bij de inrichting van kantoren steeds meer aandacht geschonken aan duurzaamheid. Bij Office Projects hebben we ook veel aandacht voor het circulair inrichten van je kantoor. We garanderen tot wel 30 procent hergebruik voor de inrichting van uw kantoor.

Meubilair met het Milieukeur

Wilt u het milieu een extra handje helpen? Kies dan voor kantoormeubilair met het Milieukeur, welke gemaakt worden van materialen die het milieu minder belasten dan traditionele kantoormeubelen.

LED-lampen of spaarlampen

Natuurlijk speelt ook de verlichting een rol in duurzaamheid. Door de omschakeling te maken naar LED- of spaarlampen zorgt u ervoor dat u aanzienlijk bespaart op het energieverbruik.

4. De ergonomische thuiswerkplek

Nu we massaal thuiswerken is de vraag naar ergonomische werkplekken thuis enorm toegenomen, welke ook nog eens functioneel moeten zijn. Daar hebben wij een ideale oplossing voor met de ergonomische thuiswerkplek.

5. De 1,5 meter-kantoorinrichting

Momenteel is het advies om zoveel mogelijk thuis te werken. Maar er komt een tijd dat we weer naar kantoor gaan. En als u naar kantoor gaat, werk dan wel op 1,5 meter afstand en zorg dat u dit kunt waarborgen in het hele kantoor.

Office Projects geeft advies over de verkeersstromen op kantoor, de afstand tussen werkplekken, de werkplek en werkomgeving, de pauzeruimte en transparante werkafspraken. Vraag gerust een quickscan aan.

Neem contact met ons op

Office Projects zorgt ervoor dat ook bij uw kantoor creativiteit en productiviteit moeiteloos samensmelten tot één concept. Bij het advies van Office Projects staat het welzijn van uw medewerkers altijd centraal. Neem vandaag nog contact met ons op over uw kantoorwensen, we helpen u graag.

  • Neem contact met ons op
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Welke Type Inrichting Past Bij Mij?