Akoestische oplossingen

Industriële kantoren, stoere gietvloeren en rauwe bouwkundige plafonds… Facility managers zijn er inmiddels achter dat deze manier van inrichten vaak een groot akoestisch probleem oplevert.

Akoestische panelen verbeteren de productiviteit van uw medewerkers

Hoe blijven uw medewerkers productief? In grote ruimtes, zoals kantoortuinen en flexplekken, horen mensen veel geluid om zich heen tijdens hun werkzaamheden. Wanneer ze veel gestoord worden door gesprekken en andere ruis om zich heen, zoals een koffieapparaat, een printer of telefoon, neemt de productiviteit af en de stress toe. Uit onderzoek blijkt dat het ongeveer twintig minuten duurt voordat de concentratie terug is bij de taak. Met akoestische panelen voorkomt u dat uw medewerkers gestoord worden door gesprekken en andere geluiden op de werkvloer.

 

 

 

 

 

 

Wat zijn akoestische panelen?

Akoestische panelen zijn panelen die bedekt zijn met stof, waardoor de akoestiek in de ruimte gebroken wordt. Als de ruimte voornamelijk bestaat uit beton, glas of marmer, breekt het geluid hier niet op. Hierdoor krijgen medewerkers last van omgevingsgeluiden. In deze situatie bieden de panelen een ultieme oplossing. Akoestische panelen zijn er in alle soorten en maten. Er bestaan panelen die makkelijk te verplaatsen zijn, panelen voor tussen de bureaus en zelfs aan het plafond kunnen panelen geplaatst worden. Ook wat betreft de uitstraling van de panelen zijn de mogelijkheden eindeloos, zodat ze feilloos in uw interieur passen. We leveren de panelen in verschillende kleuren of verwerken er een fotoprint op.

Welke soorten panelen bestaan er?

Omdat er zoveel verschillende soorten en maten akoestische panelen bestaan, kunnen wij altijd leveren conform uw wensen. Zo bestaan er scheidingswanden. Deze staan op een voet of op wieltjes zodat ze makkelijk verplaatst kunnen worden in de ruimte. Dat is makkelijk wanneer de indeling van de ruimte regelmatig verandert. Ze zijn leverbaar in alle kleuren en we kunnen er ook een logo op plaatsen, waardoor de wanden integreren in de ruimte.

Daarnaast zijn er panelen die tussen de bureaus geplaatst kunnen worden. Veel grote ruimtes maken gebruik van ‘eilanden’ van 4 tot 6 tafels tegen elkaar aan. Dan is het voor de concentratie van de medewerkers een uitkomst dat er panelen tussen de bureaus geplaatst worden. Mocht u de indeling van het kantoor veranderen, dan kunnen ze eenvoudig mee verplaatst worden.

Ook zijn de wandpanelen een uitkomst in elk kantoorgebouw. Dit zijn elementen die u kunt ophangen aan de muur. Deze panelen zijn meer geschikt voor de kleinere ruimtes. Wanneer u een grote ruimte heeft, kunt u het beste gebruik maken van de scheidingswanden.

Dan zijn er nog de akoestische plafondpanelen. Wanneer u het plafond bedekt met deze panelen, is uw gehele ruimte direct voorzien van een akoestische oplossing. Het zijn panelen die achter elkaar geplaatst worden op het plafond.

Guido Vermeent | CEO - Payconiq
Ons nieuwe onderkomen is echt de plek geworden waar mensen willen werken. Bedankt voor de support de afgelopen maanden. We hebben al heel veel goede reacties gehad.
Bekijk dit project

De voordelen van akoestische panelen

Zoals eerder genoemd zijn akoestische panelen er vooral op gericht om de geluidsgolven in de ruimtes te breken. Ze zorgen ervoor dat uw medewerkers minder stress ervaren en zich beter kunnen concentreren op hun werkzaamheden. Door de verschillende mogelijkheden hoeven de panelen geen obstakel te vormen in de ruimtes. Ze bieden juist een positieve aanvulling. Veel panelen zijn makkelijk te verplaatsten. Dus wanneer u de ruimte opnieuw indeelt, bent u geen extra kosten kwijt. De panelen verhuizen gewoon mee. Wanneer er in de ruimte gebruik gemaakt wordt van de zogenoemde ‘eilanden’, zorgen de panelen voor extra privacy en is het mogelijk om meer afstand te creëren tussen de medewerkers. Dat is zeker in deze tijd een belangrijk punt.

Natuurlijk zijn er naast de akoestische panelen nog andere oplossingen om het geluid te absorberen in een ruimte. Denk hierbij aan onze mogelijkheden in projectstoffering. Hiermee zorgen we dat de vloer en zonwering bijdragen aan een rustige werksfeer.

Onze klanten

Wilt u ook uw kantoor aanpassen?

Office Projects zorgt ervoor dat ook bij uw kantoor creativiteit en productiviteit moeiteloos samensmelten tot één concept. Bij het advies van Office Projects staat het welzijn van uw medewerkers altijd centraal. Neem vandaag nog contact met ons op over uw kantoorwensen, we helpen u graag.

  • Neem contact met ons op
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Welke Type Inrichting Past Bij Mij?