Scheidingswanden voor uw kantoor

Heeft u scheidingswanden nodig in uw kantoor? Er zijn diverse soorten met verschillende functies. Wij geven u advies over de juiste voor uw bedrijf.

Scheidingswanden

Met scheidingswanden zorgt u voor een effectieve en flexibele inrichting op kantoor. Dit zijn verplaatsbare panelen in diverse afmetingen waarmee u eenvoudig aparte werkruimtes met privacy creëert. Maar er zitten nog meer voordelen aan.

Waarom scheidingswanden gebruiken op kantoor?

Scheidingswanden worden vaak gebruikt om privacy te garanderen, maar ze bieden ook andere voordelen. Het verbetert bijvoorbeeld de akoestiek in een ruimte. Geluid gaat namelijk niet langer door de hele ruimte, waardoor medewerkers zich beter kunnen concentreren.

U kunt scheidingswanden ook gebruiken om een deel van een ruimte af te sluiten. Zo kunt in een hoek van een open ruimte een aparte ruimte maken waar medewerkers beter kunnen overleggen.

Verschillende soorten scheidingswanden

Scheidingswanden zijn er in vele soorten en maten en worden gemaakt van verschillende materialen. Welke soort wand u het best kunt kiezen, hangt af van wat u ermee wilt bereiken.

Glazen scheidingswanden

Met glazen scheidingswanden creëert u een afgesloten ruimte met een open karakter. Bovendien geven ze uw kantoor een luxe en moderne uitstraling. Een bijkomend voordeel is dat ze veel licht doorlaten, wat bijdraagt aan de sfeer in de ruimte en de energie van de medewerkers.

Streeft u een open cultuur na op kantoor, dan kunt u het best kiezen voor een doorzichtige glazen scheidingswand. Als u meer privacy wenst, kunt u het glas laten bedekken met folie.

Schuifpanelen

Voor een flexibele indeling van het kantoor kunt u gebruik maken van schuifpanelen. Hiermee kunt u in korte tijd van één grote ruimte verschillende kleinere ruimtes maken. Zo kunt u de ruimte altijd voor meerdere doeleinden gebruiken.

Wanneer er bijvoorbeeld een bijeenkomst is, kunt u alle panelen open schuiven om individuele werkruimtes te veranderen in één centrale ruimte. In plaats van schuifpanelen kunt u ook kiezen voor verrijdbare scheidingswanden.

Akoestische scheidingswanden

Akoestische scheidingswanden kunt u gebruiken om een rustige werkruimte voor uw medewerkers te maken. De panelen absorberen geluid en helpen uw medewerkers daarmee om zich te concentreren. Akoestische wanden zijn eenvoudig te verplaatsen en zo kunt u in een korte tijd zorgen voor effectieve werkruimtes.

Ook kunnen ze goed tussen bureaus worden geplaatst, zodat werknemers dicht bij elkaar kunnen zitten zonder dat ze last hebben van elkaar. Dit soort panelen wordt vaak gebruikt in callcenters of grote kantoren met meerdere eilanden.

 

Waar moet u op letten bij de aankoop van scheidingswanden

Het is belangrijk dat u bij het kiezen van een scheidingswand allereerst rekening houdt met de beschikbare ruimte. Ze zijn namelijk leverbaar in veel verschillende maten, dus voor iedere kantoorruimte is er een geschikte scheidingswand.

Daarnaast is het doel van de wanden van belang. Wilt u dat uw medewerkers zich beter kunnen concentreren, dan is het goed om te kijken naar akoestische scheidingswanden. Wilt u een grote ruimte opdelen in kleinere ruimtes? Dan zijn flexibele wanden, zoals schuifpanelen, de oplossing.

Houd ook rekening met het onderhoud van de scheidingswanden. Als u een makkelijk te reinigen wand zoekt, is een glad oppervlak beter. Ook vereisen de rails van de scheidingswanden regelmatig onderhoud om te zorgen dat ze soepel blijven werken.

Onderhoud van scheidingswanden

Scheidingswanden hebben onderhoud nodig om de kwaliteit te waarborgen, maar het verschilt per materiaal op welke manier u de wanden moet onderhouden. Een gladde scheidingswand is bijvoorbeeld eenvoudiger schoon te maken dan een stoffen wand?

Ook wieltjes en rails van de wanden dient u regelmatig schoon te maken. Het is vervelend als een wand niet meer goed schuift of rijdt doordat er teveel troep tussen de wieltjes zit.

Bent u overtuigd van het nut van scheidingswanden voor uw bedrijf?

Wij helpen u graag verder met professioneel advies over de mogelijkheden van scheidingswanden op kantoor. Neem vrijblijvend contact met ons op of kom (op afspraak) langs in onze showroom.