Afval bestaat niet met second life meubilair

Met second life meubilair richt u makkelijk uw kantoor in en tegelijkertijd helpt u het milieu een handje. Met dit concept te heeft u minder afval en kunt u geld besparen.

Wat is second life?

Second life meubilair is opgeknapt en voorzien van een nieuw jasje. Zo kunnen ze weer als nieuw gebruikt worden, zonder dat het milieu ermee belast wordt. De meubels krijgen dus ‘een tweede leven’.

De kwaliteit van second life meubilair

De kwaliteit van second life meubilair is hetzelfde als wanneer u nieuwe meubels koopt. De meubels worden grondig nagekeken en gereinigd en wanneer er schade is, wordt het snel gerepareerd. En mocht een meubel niet meer te redden zijn, dan kunnen er nog wel onderdelen gebruikt worden voor een nieuw meubel.

 

Waarom is second life meubilair belangrijk?

We weten allemaal dat het milieu wel wat hulp kan gebruiken. Dagelijks zoeken we naar mogelijkheden om het milieu minder te belasten, zonder hier op kwaliteit in te leveren. Second life meubels zijn hierbij een goede oplossing om de alsmaar groeiende afvalberg tegen te gaan.

Het is onze ambitie om onze klanten optimaal te bedienen en het milieu minder te belasten. We willen ook laten zien dat u met second life niet hoeft in te leveren op comfort en kwaliteit.

Uiteindelijk zit een second life stoel met zijn duurzame achtergrond toch net iets lekkerder dan een nieuw geproduceerde stoel.

De voordelen van second life meubels

Second life meubels hebben vele voordelen en doen niet onder voor nieuwe meubels. Wij zorgen ervoor dat u het verschil niet eens merkt. De meubels zien er als nieuw uit en hebben dezelfde levensverwachting als nieuwe meubels. En u bespaart er bovendien veel geld mee, doordat u geen nieuwe meubels hoeft aan te schaffen.

Een aantal voordelen van second life meubels:

 • Goedkoper dan nieuwe meubels
 • Beter voor het milieu
 • Eindeloze mogelijkheden in design en kleur
 • Doet niet onder voor een nieuw product

Wat gebeurt er met de meubels voordat ze opgeleverd worden?

Het hangt van de staat van het product af wanneer het toe is aan een tweede leven. Het kan zijn dat een meubel niet meer past in het interieur. In dat geval passen wij de stoffering of de kleuren aan, zodat het meubel opnieuw ingezet kan worden.

Het kan ook zijn dat de meubels een defect hebben. Wanneer dit zo is, herstellen wij het defect. Dit kan gaan om een kapotte stoelpoot, zitleuning, gasvering of een volledig tafelblad. In plaats van het product weg te gooien, repareren of vervangen wij het defecte gedeelte.

In sommige gevallen is een bestaand meubel niet meer te herstellen. Dan halen we het meubel uit elkaar en analyseren we de onderdelen. Hierbij bekijken we welke onderdelen er voor een ander meubel gebruikt kunnen worden.

Zo kan het zijn dat stoelpoten nog wel gebruikt kunnen worden, maar de zitting niet meer te herstellen is. We zorgen dan dat deze stoelpoten een nieuw leven krijgen bij een andere zitting, zodat er weer een nieuw meubel ontstaat.

Sommige meubels hebben alleen een nieuwe stoffering nodig of het kan zijn dat we een onderstel alleen opnieuw moeten poedercoaten. Er hoeft niet altijd veel werk in te zitten om gebruikte meubels te revitaliseren en ze een tweede leven te geven.

Onze visie voor een duurzame toekomst

Duurzaamheid is onze passie. Daarom richten wij ons hier op met onze dienstverlening. Wij kijken eerst wat uw wensen zijn en dan bedenken we hier een duurzame oplossing voor. Second life meubilair is slechts één onderdeel van ons duurzaamheidsketen.

Wij bieden de volgende duurzame oplossingen voor uw bedrijf:

 • Circulair inrichten
 • Recyclen van bestaande meubels
 • Jaarlijks preventief onderhoud
 • Second life meubilair

duurzaam inrichten

Hergebruik van uw bestaande meubilair

Second life is niet de enige manier om uw meubilair een tweede kans te geven. Wij maken gebruik van een speciaal ontwikkelde software tool. Hiermee maken wij een analyse van uw gehele inrichting.

Met deze tool maken wij direct inzichtelijk welke kansen er liggen en welke mogelijkheden er zijn. Wij garanderen in onze projecten een hergebruik van 30 procent. Dat bespaart u een hoop geld en het milieu is er ook bij gebaat. Een win-win situatie.

Wij gaan ver voor duurzaamheid

Zoals eerder gezegd is duurzaamheid onze passie en wij gaan hier ver in. Omdat producten een tweede leven geven duurzaam is en een grote besparing oplevert, zorgen wij ervoor dat onze producenten hier in de ontwerpfase al rekening mee houden.

Een voorbeeld is het gebruiken van petflessen om er kuipen voor stoelen van te maken. Ook kunnen we tapijttegels of rolgordijnen maken van oude visnetten die uit de zee worden opgevist.

De oplossingen zijn eindeloos. Wij houden ons dagelijks bezig om te innoveren op het gebied van duurzaamheid. We kijken ook hoe de producenten waar wij mee samenwerken hun producten maken.

Wij letten hierbij op de volgende punten:

 • Wordt er gebruik gemaakt van gecertificeerde grondstoffen?
 • Hoe worden de producten getransporteerd?
 • Doen zij aan recycling?
 • Wat doen ze met de restmaterialen?
 • Gebruiken ze duurzame energie tijdens de productie?

Mogelijkheden voor uw meubels

Zoals u ziet zijn er ontzettend veel opties om duurzaam uw kantoor opnieuw in te richten. Dus het is goed om uzelf van tevoren goed te informeren over de mogelijkheden. We begrijpen ook dat het veel informatie is. Heeft u meer vragen over second life meubilair of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen als het gaat om het circulair inrichten van uw kantoor, dan staan wij u graag te woord met professioneel advies. Neem contact op of kom op afspraak naar onze showroom.

Contact

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.