Vloerbedekking voor kantoor

Past de vloerbedekking op kantoor niet bij uw bedrijf? Office Projects heeft jarenlange ervaring in projectstoffering en geeft uw kantoor de juiste uitstraling.

Vloerbedekking voor kantoor

Past de vloerbedekking op kantoor niet bij uw bedrijf? Wij helpen u om met de juiste stoffering een goede indruk te maken en een prettige werksfeer te creëren.

 Een nieuwe vloer op kantoor

 Het leggen van een vloer is één ding, maar een goede voorbereiding is alles. Office Projects zorgt ervoor dat u daar geen omkijken naar heeft. We verwijderen de oude vloer, zorgen dat de ondervloer egaal is en we stofferen de ruimte. Maar we beginnen bij het begin, namelijk het kiezen van de juiste vloerbedekking voor uw bedrijf.

Hoe kiest u de juiste vloerbedekking voor uw bedrijf?

Een vloer is bepalend voor een ruimte. Hij ademt de sfeer en stijl van uw bedrijf.

Of het nu gaat om een hotel, restaurant, kantoor of winkel, voor elke ruimte is er passende vloerbedekking. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor tapijt, tapijttegels, gietvloeren, plavuizen, hout, PVC vloerbedekking, linoleum (marmoleum) of een rubberen vloer. Welke vloer voor u de beste oplossing is, hangt van verschillende factoren af.

1. Hoe druk is het op de vloer?

 Werken er veel mensen op kantoor of wordt er vaak vanuit huis gewerkt en wordt de vloer relatief niet zo zwaar belast? Dit beïnvloedt de keuze in de kwaliteit van de vloerbedekking in uw bedrijf.

2. De kwaliteit van de vloerbedekking

Welke kwaliteit vloerbedekking u nodig heeft, is afhankelijk van de druk die er op wordt uitgeoefend. Voor een hotellobby, waar dagelijks veel mensen in- en uitgaan, zijn bijvoorbeeld tapijt en vinyl uitermate geschikt.

3. De levensduur

Hoe lang moet de vloer meegaan? Is dat bijvoorbeeld vijf, tien of vijftien jaar? Hoe langer de levensduur, hoe duurzamer uw vloer. Een vinyl vloerbedekking of een wollen tapijt gaat wel vijftien tot dertig jaar mee, een goede keuze in het kader van duurzaamheid van uw bedrijf.

4. Het onderhoud

Ook voor vloeren geldt: als die goed onderhouden worden, gaan ze langer mee. Maar hoe werkt dat voor u? Is er wel tijd, mankracht of budget om de vloer regelmatig te onderhouden? Of kiest u liever voor onderhoudsarme vloerbedekking?

5. Onderhoudsarme vloerbedekking

Vloeren in hotels en kantoren worden vrijwel dagelijks gereinigd. Tapijt wordt schoongemaakt met speciale tapijtreiniger en parket wordt onderhouden met speciale wax of olie. Laminaat is bij uitstek de vloer die het minste onderhoud nodig heeft. Af en toe reinigen met een speciaal middel om de vloer weer te laten glimmen is voldoende.

6. Wel of geen vloerverwarming?

Vloerverwarming zorgt voor een comfortabele omgevingswarmte en voor een gezond binnenklimaat. Ook op een houten vloer is dat mogelijk. Dit kan door gebruik te maken van elektrische infrarood vloerverwarming of door het stofvrij in te frezen. Een van de voordelen van infrarood is dat er geen onderhoud nodig is.

7. Wat kost een nieuwe vloer?

De prijs van een nieuwe vloerbedekking voor winkel, restaurant, hotel, kantoor of andere bedrijfsruimte is afhankelijk van het merk en de soort die u kiest. Houten vloeren en tegels zijn gemiddeld duurder dan laminaat, PVC of tapijt.

Verder hangt de prijs uiteraard af van de oppervlakte van uw ruimte, van de voorbereiding en het leggen van de vloer. Kiest u voor vloerverwarming, dan betaalt u eenmalig meer, maar bespaart u op de energienota.

Voorbeelden van ons werk

Wij hebben al veel mooie projecten mogen realiseren, voor klanten in de sectoren MKB/MKB+, Horeca, Onderwijs en Overheid. In 2021 verzorgden we bijvoorbeeld het stofferingsproject voor de Stadsschouwburg Haarlem. Op onze website kunt u onze projecten bekijken, van restaurant Villa Westend tot Hogeschool InHolland.

Bekijk onze projecten.

 

 

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen als het gaat om de vloerbedekking in uw bedrijf?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op of kom op afspraak langs in onze showroom om uw wensen te bespreken.