MVO Duurzaamheid

MVO/Duurzaamheid horen bij het zakendoen van nu! Wij maken gebruik van duurzame producten en hebben daarom een ecologische, maatschappelijke en economische ambitie.

MVO-beleid

Maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid horen uiteraard bij het zakendoen van nu! Er gebeurt veel op dit gebied. Door duurzame producten te leveren en te gebruiken nemen wij onze verantwoordelijkheid voor ecologische, maatschappelijke en economische waarden.

Maar MVO is natuurlijk meer dan een paar goede maatregelen. Ook wij moeten continue een afweging maken wat voor Office Designers de meest duurzame werkwijze is. Het is gedachtegoed dat wij meenemen in onze dagelijks handelen. Dit is een continue en dynamisch proces. Voor 2012-2015 zijn onze speerpunten: Duurzaam inkopen en leveren.

 

Wat is onze ambitie op langere termijn?

MVO wordt een integraal onderdeel van onze manier van werken. We richten ons onder meer op zuinig energiegebruik en het gebruiken en leveren van duurzame materialen en bedrijfsmiddelen.

Wij streven naar:

  • Ecologische ambitie (Planet): we werken aan een uitgebreide collectie cradle to cradle en volledig recyclebare producten.
  • Maatschappelijke ambitie (People): wij zijn blijvend in dialoog met onze relaties om hun en onze doelen, maatregelen en activiteiten goed te kunnen afstemmen en onze diensten te verbeteren.
  • Economische ambitie (Profit): wij zijn een stabiele partner met een financieel sterke basis.
Group 36@2xCreated with Sketch.

Duurzaam inkopen

Duurzaam omgaan met grondstoffen en arbeid is een actueel en maatschappelijk gedragen thema. Als totaalleverancier kan Office Designers dit verder stimuleren door onder meer:

  • in te kopen bij leveranciers die voldoen aan onze hoge criteria;
  • het gebruiken van groene stroom;
  • duurzaam geproduceerd hout en papier (met FSC-certificaat of daaraan gelijkwaardig) te gebruiken en te leveren);

Download hier Duurzaamheidsverklaring Office Projects 2018